Default size startbild

Näravårdpodden SPECIAL - RUNT HÖRNET 1

I det här programmet så pratar vi om framtidens hälsa och Nära vård. Vi är nyfikna på vad som är på gång och vad som finns Runt Hörnet! Vi har parat ihop våra medverkande och gett dem i uppgift att fundera på tendenser och tecken i tiden och inte minst fundera på vad det kan innebära ur ett längre perspektiv.
Varmt välkomna till Runt Hörnet - en del av Näravårdpodden!

Möt våra medverkande
Bodil Jönsson och Sara Riggare
Sara är civilingenjör i kemiteknik och doktorand i hälsoinformatik vid Uppsala universitet. Hon har sedan 30 år Parkinsons sjukdom och forskar kring digital egenvård för bättre hälsa. Sara myntade begreppet spetspatient och driver frågor kring patientinvolvering i hälso- och sjukvården. Sara är också en hejare på stickning.
Bodil är fysiker och professor emerita och har varit verksam vid avdelningen för rehabiliteringsteknik vid Lunds universitet, Certec. Hennes tankar om tid och åldrande har gjort henne till en älskad författare och föreläsare.

Madeleine Beermann och Stefan Jutterdal
Madeleine var tidigare ordförande i Unga Reumatiker och numera är hon på SKR. Hon brinner för alla människors lika värde och vill särskilt lyfta de ungas perspektiv. Hon är en av initiativtagarna till podden "Doktorn frågar", har studerat ledningsvetenskap vid Försvarshögskolan och älskar fart downhill.
Stefan är ordförande för Fysioterapeuterna samt styrelseledamot i Saco. Han har haft en karriär som diskuskastare och överlevt ett hjärtstopp. Han arbetar aktivt med kvalitetsförbättringar inom vården och för rätten till rörelse för barn och vuxna.

Lars Liljedahl och Lisbeth Löpare Johansson
Lars är kommundirektör i Härnösand  och styrelsemedlem i Socialstyrelsen och arbetade tidigare som förvaltningschef för vård- och omsorg i Östersunds kommun. Lars är en passionerad längdskidåkare och gillar lagarbete och samspel för medborgarnas bästa.
Lisbeth är utvecklingsdirektören från Region Norrbotten som nu tagit sig an uppdraget som samordnare för Nära vård på Sveriges kommuner och regioner. Hon har arbetat med utvecklingfrågor inom hälso- och sjukvården under större delen av sitt yrkesliv. Den som känner Lisbeth vet att hon brinner för den personcentrerade vården.

Programledare
Jonas Fagerson

Vinjettmusik:
Marcus Barck Sigvardsson på Marcus Music

Musik i programmet enligt avtal med STIM:
Container - Framförd av David Shutrick, skriven av David Shutrick, producerad av Lennart Östlund, Källa Record Station
Goliat -  Framförd av Laleh, skriven av Gustav Thörn & Laleh Pourkarim, producerad av Laleh Pourkarim, Källa WM Sweden
Idas sommarvisa -  Framförd av Georg Riedel, Lisa Nilsson, skriven av Astrid Lindgren & Georg Riedel, producerad av Pål Svenre, Källa Parlaphone Sweden