Vad är viktigt för dig? - dagen

Sveriges kommuner och regioner (SKR) uppmärksammar ”Vad är viktigt för dig?”- dagen i Sverige den 9 juni. I partnerskapet mellan patienter, närstående och professionella inom vård, omsorg och rehabilitering är samtalet det centrala. Det är i frågan ”Vad är viktigt för dig?” allt börjar med. Vi livesänder från kl 15:00 på temat personcentrerad vård.

Webbsänd konferens

Ett personcentrerat förhållningssätt är grunden för omställningen till nära vård. SKR kommer i år att uppmärksamma dagen genom att livesända via webben mellan 15:00-16:30. Programmet kommer att innehålla filmer, intervjuer med personer från olika delar av landet och en panel som diskuterar frågor om det viktiga fokusskifte som vi står mitt i.

Sändningen startar kl 15:00, du kan behöva trycka på "refresh" om den inte startar. Skulle problem uppstå så finner du även sändningen HÄR >>>

Du kan vara med och ställa frågor till panelen 
Vi vill gärna ha dina tankar om vad som är viktigt och hur du upplever att vården och omsorgen lever upp till det. SKR kommer att svara på så många frågor som möjligt under livesändningen på "Vad är viktigt för dig" - dagen. Ställ dina frågor här >>>

Programmet i korthet
15:00 Välkomna till "Vad är viktigt för dig?" - dagen
15:05 Premiär lansering av nya radioporgrammet Runt hörnet - om Nära vård och framtidens hälsa
15:30 Livesänding fortsätter med intervjuer och en panel som svarar på frågor och diskuterar vad är viktigt för dig, personcentrerad vård, satsningar såsom patientkontrakt m.m.

Programledare
Lisbeth Löpare Johansson, samordnare SKR Nära vård
Madeleine Beermann, handläggare SKR Nära vård

Medverkar gör bland andra: 
Lina Dahlin, personrådsmedlem GPCC och vice ordförande Stolta magar
Mårten Jansson, utvecklingsledare NSPH
Ida Kåhlin, förbundsordförande Arbetsterapeuterna
Jesper Ekberg, folkhälsochef Jönköping
Ewa Ekman, socialchef Växjö kommun
Anette Nilsson, projektledare SKR, patientkontrakt

Om "Vad är viktigt för dig?" - dagen

I ljuset av hur vi just nu kämpar och påverkas av COVID-19 pandemin så skapar det många tankar och kanske blir det än tydligare vad som är viktigt i livet. Därför vill vi skapa en dag som ger energi och hopp mitt i den svåra tid vi lever i. Dagen vänder sig till dig som arbetar inom hälso- och sjukvården och den sociala omsorgen. Om du inte har möjlighet att ta del av livesändningen kan du ta del av den i efterhand. 

Vår förhoppning är att vi alla vågar ställa frågan ”Vad är viktigt för dig?”, i alla typer av möten inom vård och omsorg. Det är först då vi kan få syn på både behov och resurser hos dem vi är till för! 

Den internationella ”What matters to you day” skulle även den gått av stapeln den 9 juni men på grund av rådande COVID-19 pandemin så kommer den internationella programmet att skjutas upp till 2021. Vill du läsa mer om What matters to you Day så finns mer material deras hemsida här! https://www.whatmatterstoyou.scot/

Vill du läsa mer om Nära vård inom SKR? Se skr.se/halsasjukvard/kunskapsstodvardochbehandling